asusralis
Topic Author
Posts: 48
Joined: 30 Jul 2018, 05:03

Premultiplied images not working properly in Unity.

08 Jul 2019, 19:13

I've tried multiplying an icon in both paint.net and a custom Unity post processor and both have the same problem.

https://forums.getpaint.net/topic/11337 ... ply-alpha/

https://gist.github.com/MrJul/1042aa754 ... a7d7d039c3

Image: https://i.imgur.com/5tFnuEE.png

In game: https://i.imgur.com/W20XGbV.png

Unity 2019.1.8/Noesis 2.2.0

Tags:
 
User avatar
jsantos
Site Admin
Posts: 2538
Joined: 20 Jan 2012, 17:18
Contact:

Re: Premultiplied images not working properly in Unity.

09 Jul 2019, 20:45

Please, make sure you are using the label 'Noesis' for your textures.

viewtopic.php?f=3&t=1708
 
asusralis
Topic Author
Posts: 48
Joined: 30 Jul 2018, 05:03

Re: Premultiplied images not working properly in Unity.

09 Jul 2019, 21:11

It seems I restarted Unity and it was fixed, but what do you mean by a label? Is it a field on the texture setting? I don't remember ever having to set a label to Noesis on a texture.
 
User avatar
jsantos
Site Admin
Posts: 2538
Joined: 20 Jan 2012, 17:18
Contact:

Re: Premultiplied images not working properly in Unity.

09 Jul 2019, 21:19

This is something new we added in 2.2, you no longer need to convert the texture yourself. Just, tag the texture with the 'Noesis' tag and everything should work. Please, read the mentioned thread and official documentation. All our samples are setup that way.
 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests