Page 1 of 1

Text not being rendered in new UE project.

Posted: 21 Jun 2020, 19:23
by asusralis
I'm on 4.24.3 & 3.0.2. Rectangles, images, etc show but text never does. I'm using the default settings including font and resources.

I'm able to crash the editor by typing into a TextBox. I attached the log files of the crash.

Re: Text not being rendered in new UE project.

Posted: 22 Jun 2020, 11:20
by hcpizzi
Hi asuralis,

Could you please send us the sample project you're using? We had already identified the cause of the crash, and a fix will be on our next release. But the Unreal project would come in handy to verify the other issue.

Thank you.

Re: Text not being rendered in new UE project.

Posted: 22 Jun 2020, 13:04
by sfernandez
Before getting the whole project, some questions.
Do you have a font set in NoesisGUI plugin settings? By default Noesis plugin has a reference to theme's PT_Root_UI_Font.
Did you set FontFamily in xaml to any StaticResource or local value? Can you share how?
Did you get any errors in the output log about missing fonts?

Thanks for your collaboration.

Re: Text not being rendered in new UE project.

Posted: 22 Jun 2020, 18:02
by asusralis
No, I didn't do any of that. I added the Noesis plugin, created a blend project, mapped its directory to one in my UE project, and created a new XAML. The font is PT_Root_UI_Font and this is the XAML:
<UserControl
    x:Class="Blend.Controls.GameHUD"
    xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation"
    xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml"
    xmlns:d="http://schemas.microsoft.com/expression/blend/2008"
    xmlns:local="clr-namespace:Blend.Controls"
    xmlns:mc="http://schemas.openxmlformats.org/markup-compatibility/2006"
    mc:Ignorable="d"
    d:DesignWidth="800"
    d:DesignHeight="450">
    <Grid>
        <TextBox VerticalAlignment="Top" />
        <TextBlock
            HorizontalAlignment="Center"
            VerticalAlignment="Center"
            FontSize="60"
            Text="Hello, world!" />

    </Grid>
</UserControl>
I did upgrade the project from 4.22 to 4.24, but I think that was before adding Noesis.

Re: Text not being rendered in new UE project.

Posted: 23 Jun 2020, 13:44
by sfernandez
Thanks for the explanation, I was able to reproduce the issue and we are investigating.