User avatar
aliagha.huseynli
Topic Author
Posts: 42
Joined: 29 Mar 2023, 10:17

To test the created prototype without connecting with Unity Engine

13 Feb 2024, 09:30

Hi Noesis team,
Let's say I create the Main Menu and its animations.
So I would like to test how it works before connecting with the UnityEngine side.
Is it possible to test it on the Blend side?
 
User avatar
jsantos
Site Admin
Posts: 3875
Joined: 20 Jan 2012, 17:18
Contact:

Re: To test the created prototype without connecting with Unity Engine

15 Feb 2024, 19:01

Yes, all our examples come with a Blend project that can be built and executed.

This will be also the same once the Studio is released.
 
User avatar
aliagha.huseynli
Topic Author
Posts: 42
Joined: 29 Mar 2023, 10:17

Re: To test the created prototype without connecting with Unity Engine

19 Feb 2024, 08:43

However, I cannot do it.
It works fine only Unity side.
I got a bunch of errors on the Blend side when I tried to run and test it on Blend.
It works only on less complicated samples like Buttons sample.
Even for that sample, I must make some changes on the Blend side to make it work.
I should modify manually "App.xaml" StartupUri path, namespaces, "Include" the sample project to the Blend, etc.
Screenshot 2024-02-19 100508.png
Screenshot 2024-02-19 100533.png
Screenshot 2024-02-19 100613.png
Screenshot 2024-02-19 100638.png
 
User avatar
sfernandez
Site Admin
Posts: 2965
Joined: 22 Dec 2011, 19:20

Re: To test the created prototype without connecting with Unity Engine

19 Feb 2024, 13:29

Hi, which Blend project are you using? Is the one included with the Unity samples when you import them?
Because I just installed 3.2.3 version into Unity, imported Inventory sample, opened the Inventory-blend.sln file included, built the solution and got no errors.
 
User avatar
aliagha.huseynli
Topic Author
Posts: 42
Joined: 29 Mar 2023, 10:17

Re: To test the created prototype without connecting with Unity Engine

19 Feb 2024, 15:05

Previously, my workflow involved creating a new Unity project, adding the latest version of NoesisGUI,
importing a sample, navigating to Assets, and then clicking "Open Blend project."

However, this time, I followed your instructions to ensure compatibility with Blend upon execution.
So, I can run it on Blend.
Despite this adjustment, errors persist.
Screenshot 2024-02-19 170053.png
Screenshot 2024-02-19 165117.png
 
User avatar
sfernandez
Site Admin
Posts: 2965
Joined: 22 Dec 2011, 19:20

Re: To test the created prototype without connecting with Unity Engine

20 Feb 2024, 12:45

I guess you are using Blend 2022 right? Microsoft is breaking many things in its designer regarding WPF support. It is complaining about incorrect issues, you can even hit F5 to run the project without problems :(
I was testing on Blend 2019 because it has better support for WPF projects and the designer is more reliable.

Hopefully in the near future we won't be relying on Blend anymore and we can provide our own UI tool with the Noesis Studio.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 0 guests