User avatar
stonstad
Topic Author
Posts: 133
Joined: 06 Jun 2016, 18:14
Location: Lesser Magellanic Cloud
Contact:

Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

06 Apr 2019, 16:41

I upgraded from 2.2.0 rc to 2.2.1 and now most of my UIs are invisible. Mouse down events still work for where I anticipate buttons to exist. I'm not seeing text or images. I can click through screens based on where buttons exist and some screens partially render.

I am not seeing any errors (on play or editor mode).

Tags:
 
User avatar
stonstad
Topic Author
Posts: 133
Joined: 06 Jun 2016, 18:14
Location: Lesser Magellanic Cloud
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

06 Apr 2019, 16:43

OK, I can get a UI to appear by toggling the view's associated camera clear flag from Depth Only to Solid and then back to Depth Only. This causes the view's UI to render.
Last edited by stonstad on 06 Apr 2019, 16:48, edited 1 time in total.
 
User avatar
stonstad
Topic Author
Posts: 133
Joined: 06 Jun 2016, 18:14
Location: Lesser Magellanic Cloud
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

06 Apr 2019, 16:44

Also seeing issues with UI not repainting. No idea what's going on.
 
User avatar
jsantos
Site Admin
Posts: 2903
Joined: 20 Jan 2012, 17:18
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

06 Apr 2019, 16:51

Does this patch fix the issue?

https://www.noesisengine.com/bugs/view. ... 1427#c5598

We are trying to workaround a bug in Unity when using layered cameras and it seems we made things worse so I am seriously considering reverting everything back to 2.1 till Unity fixes this.
 
User avatar
stonstad
Topic Author
Posts: 133
Joined: 06 Jun 2016, 18:14
Location: Lesser Magellanic Cloud
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

06 Apr 2019, 17:02

Thank you for the quick response. I am replying inline on the associated issue.
 
User avatar
stonstad
Topic Author
Posts: 133
Joined: 06 Jun 2016, 18:14
Location: Lesser Magellanic Cloud
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

06 Apr 2019, 17:38

Fixed by patch discussed in issue above. Thank you !
 
User avatar
jsantos
Site Admin
Posts: 2903
Joined: 20 Jan 2012, 17:18
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

08 Apr 2019, 17:50

Thanks. It would be really helpful if you could describe your camera setup. We need to understand all scenarios to finally solve this issue.
 
User avatar
stonstad
Topic Author
Posts: 133
Joined: 06 Jun 2016, 18:14
Location: Lesser Magellanic Cloud
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

09 Apr 2019, 21:22

Setup is as follows:

Camera Layer 1 (Depth 10)
Image

Camera Layer 2 (Depth 11) - "Overlays, i.e. Pop-ups"
Image

The reason for two layers so that I may apply post-processing (blur, desaturate, etc) to the bottom UI layer when pop-ups are visible on the overlay UI layer. Once Noesis adds blur as a shader effect I will likely collapse back to one layer for perf reasons.

Is this the information that you need or can I provide any other details?
 
User avatar
jsantos
Site Admin
Posts: 2903
Joined: 20 Jan 2012, 17:18
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

10 Apr 2019, 20:21

Thanks for the information, are you dynamically modifying those cameras (like enabling, disabling, changing depths) or the bug reproduces with a static setup?
 
User avatar
jsantos
Site Admin
Posts: 2903
Joined: 20 Jan 2012, 17:18
Contact:

Re: Upgraded to 2.2.1, UIs Not Rendering

24 Apr 2019, 19:59

Any chance you could create a small project reproducing the issue? (with the original 2.2.1 without modifications)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests