View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0001797NoesisGUIC# SDKpublic2020-09-24 11:33
Reporterai_enabledAssigned Tosfernandez 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
Status resolvedResolutionfixed 
Product Version3.0.5 
Target Version3.0.6Fixed in Version3.0.6 
Summary0001797: Brush foreground opacity animation no longer applies to the text
DescriptionHi guys,
after updating to 3.0.5 I've noticed an issue with the chat entries text not getting zero opacity in Hidden state as it should.

The Storyboard applies (I can see that it adjusts Background.Opacity properly) but doesn't have any effect on Foreground.Opacity.
I've tried using a constant color value for the Foreground property (in the example code below it's set to "Red") just to see whether the issue is binding related—no success, the foreground opacity animation still doesn't apply to the red color brush.
Steps To ReproduceExample code:

        <TextBlock x:Name="TextBlock"
                   HorizontalAlignment="Stretch"
                   VerticalAlignment="Top"
                   Style="{StaticResource ChatLogTextBlockStyle}"
                   Foreground="Red"
                   Padding="2,2,7,2">
            <VisualStateManager.VisualStateGroups>
                <VisualStateGroup x:Name="VisualStateGroup">
                    <VisualStateGroup.Transitions>
                        <VisualTransition From="Default" GeneratedDuration="0:0:0.5" To="Hidden" />
                    </VisualStateGroup.Transitions>
                    <VisualState x:Name="Default" />
                    <VisualState x:Name="Hidden">
                        <Storyboard>
                            <DoubleAnimationUsingKeyFrames
                                Storyboard.TargetProperty="Foreground.Opacity">
                                <EasingDoubleKeyFrame Value="0" KeyTime="0" />
                            </DoubleAnimationUsingKeyFrames>
                            <DoubleAnimationUsingKeyFrames
                                Storyboard.TargetProperty="Background.Opacity">
                                <EasingDoubleKeyFrame Value="0" KeyTime="0" />
                            </DoubleAnimationUsingKeyFrames>
                        </Storyboard>
                    </VisualState>
                </VisualStateGroup>
            </VisualStateManager.VisualStateGroups>
        </TextBlock>
TagsNo tags attached.
PlatformAny

Activities

sfernandez

sfernandez

2020-09-24 10:27

manager   ~0006648

I think it is related to a problem we introduced in the last version that we already notice and fix.
I'll take a look to verify.
sfernandez

sfernandez

2020-09-24 11:33

manager   ~0006649

I verified it is related to the bug fixed for issue #1794, it will be solved for next release.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2020-09-24 01:28 ai_enabled New Issue
2020-09-24 10:25 sfernandez Assigned To => sfernandez
2020-09-24 10:25 sfernandez Status new => assigned
2020-09-24 10:25 sfernandez Target Version => 3.0.6
2020-09-24 10:27 sfernandez Note Added: 0006648
2020-09-24 11:33 sfernandez Status assigned => resolved
2020-09-24 11:33 sfernandez Resolution open => fixed
2020-09-24 11:33 sfernandez Fixed in Version => 3.0.6
2020-09-24 11:33 sfernandez Note Added: 0006649